Donderdagochtend is in een woning aan de Langstraat in Herenthout het dode lichaam van een vrouw ontdekt. Volgens de eerste vaststellingen is er sprake van moord of doodslag. Haar echtgenoot is aangehouden.



Het lichaam dat werd gevonden zou dat van de 30-jarige Vanessa Luyks zijn. De vrouw was sinds mei vermist. Eind vorige week werd nog een opsporingsbericht verspreid door de politie Neteland.

Het slachtoffer werd dood aangetroffen in haar eigen woning.

Reeds bij aanvang van de huiszoeking omstreeks 9 uur donderdagmorgen werd in de kelder van de woning een onbedekt lijk aangetroffen. Er kan aangenomen worden dat het gaat om het lichaam van de vermiste vrouw doch gezien de verregaande staat van ontbinding van het lichaam bestaat hierover thans nog geen zekerheid.

Een autopsie op het lichaam zal meer klaarheid moeten scheppen over de identiteit van het lichaam en de oorzaak en het tijdstip van overlijden.

Echtgenoot aangehouden
Inmiddels is de echtgenoot van de vermiste vrouw,  K. G., 35 jaar oud en wonende in Herenthout, aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag.

(OM Turnhout)

Foto's Niels V. / BW /Nnieuws